أدنـــدان
عزيزى الزائر
اهلا ومرحبا بك فى منتدى ادندان ونتمنى بان تقضى معنا وقتا طيبا واملنا بان تكون عضوا بالمنتدى بالتسجيل والمشاركة معنا فى الرقى بالمجتمع الادندانى

أدنـــدان

منتدى قرية أدندان
 
الرئيسيةالرئيسيةالتسجيلدخول

..... ليس كل رأى ينشر بالمنتدى هو رأى ادارة المنتدى او رابطة شباب ادندان بل هو رأى كاتبها

منتدى ادندان
منتدى قرية ادندان لكل ابناء ادندان
المتواجدون الآن ؟
ككل هناك 2 عُضو متصل حالياً :: 0 عضو مُسجل, 0 عُضو مُختفي و 2 زائر

لا أحد

أكبر عدد للأعضاء المتواجدين في هذا المنتدى في نفس الوقت كان 29 بتاريخ الأحد يونيو 17, 2012 5:21 pm
المواضيع الأخيرة
» كيكة التمر
الخميس أكتوبر 05, 2017 2:56 pm من طرف بنت ادندان

» اثار النوبة
الإثنين فبراير 29, 2016 9:03 pm من طرف hamdyhassan

» ندوة عادات الزواج
الإثنين يناير 11, 2016 1:01 am من طرف hamdyhassan

» حوار صريح مع العمدة عبد الله شفا
الخميس ديسمبر 24, 2015 9:01 am من طرف هيثم عبد الغفور

» ازمة الكحلي
الخميس ديسمبر 24, 2015 8:57 am من طرف هيثم عبد الغفور

» منتدى ادندان وعامان من الاحلام
الأربعاء أغسطس 26, 2015 11:29 am من طرف Hamdi Gafar

» شعراء من النوبة
الخميس يوليو 23, 2015 12:52 pm من طرف hamdyhassan

» فاين انتم
الجمعة يونيو 05, 2015 10:18 am من طرف hamdyhassan

» الام المثالية لادندانيه 2015
الأحد مارس 29, 2015 7:58 am من طرف hamdyhassan


شاطر | 
 

 [b]سمك بالباذنجان بالهنا والشفا[/b]

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
علياء النوبية



انثى
عدد المساهمات : 44
تاريخ التسجيل : 10/07/2009
العمر : 27

مُساهمةموضوع: [b]سمك بالباذنجان بالهنا والشفا[/b]   الإثنين يوليو 27, 2009 3:38 pm


المقادير:
3 كجم سمك فيليه
1.5 كجم باذنجان
4/3 كوب صنوبر
1.5 كوب أرز
كوبان زيت زيتون
عصير ليمونتين
ملح
بهار
قرفة
4/1 كوب لوز مقلي
الطريقة:
- يغسل الأرز وينقع في الماء البارد لمدة نصف ساعة، ثم يغسل مجدداً ويصفى.
- يقطع الباذنجان إلى شرائح سماكتها 1.5 سم وينقع في الماء والملح لمدة ساعة. ترفع شرائح الباذنجان من الماء وتجفف.
- يغسل السمك المنظف ويرش عليه بعض الملح ثم يترك جانباً.
- يسخن زيت الزيتون في مقلاة، وتقلى فيه شرائح الباذنجان، ثم توضع تصفى جيدا.
- تقلى قطع السمك في الزيت نفسه ثم تنقل إلى طبق.
- في قدر أخرى، يسخن السمن ويقلى فيها الصنوبر.
- ترصف قطع السمك فوق الصنوبر المقلي في القدر نفسها.
- توضع نصف كمية الباذنجان المقلي فوق قطع السمك. ثم توضع نصف كمية الأرز فوق الباذنجان.
- تتكرر العملية نفسها لوضع النصف الباقي من الباذنجان والأرز.
- تضاف إلى الأرز ملعقة صغيرة من البهار وملعقة صغيرة من الملح.
- يضاف كوبان وربع من المار الساخن إلى الأرز ويطهى الكل فوق نار قوية لمدة دقيقتين.
- يضاف عصير الليمون ويترك المزيج مغطى ليغلي برفق فوق النار إلى أن يمتص الأرز كل الماء.
- تترك القدر مغطاة لمدة 25-30 دقيقة في مكان دافئ.
- يقلب محتوى القدر ويزين باللوز ويقدم
[url][/url]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Amaros



انثى
عدد المساهمات : 21
تاريخ التسجيل : 28/11/2009
العمر : 32

مُساهمةموضوع: رد: [b]سمك بالباذنجان بالهنا والشفا[/b]   الأربعاء فبراير 17, 2010 10:50 am

الصراحه جميله جدا ها بقى اعملها بس لو ما جبتنيش هاكلهالك ههههههههههههههه ان شاء الله ها تعجبنى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
mr_beshary



ذكر
عدد المساهمات : 163
تاريخ التسجيل : 15/07/2009

مُساهمةموضوع: رد: [b]سمك بالباذنجان بالهنا والشفا[/b]   الأربعاء فبراير 17, 2010 11:31 pm

بسم الله الرحمن الرحيم
كم احب السمك و الطرق المختلفة لأنها اكلة جميلة
بارك الله فيك استاذة و اكثر من وصفات السحرية للسمك

اقول ليكي فكرة ممكن تشترى السمك من سوق العبور او اكتوبر مرة واحدة و بس بالشروة يعنى بالكمية و لازم يكون عندك مكان تخزين في الثلاجه

و طبعا تشترى انواع كتيرة .. وبصراحة السمك دية اكلة خفيفة و جميلة ... وكان المرحوم مصطفى محمود مواظف على السمك في الغذاء ...
شكرا ليك استاذة جمانه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ashraf saleh

avatar

ذكر
عدد المساهمات : 303
تاريخ التسجيل : 29/01/2010
العمر : 37

مُساهمةموضوع: رد: [b]سمك بالباذنجان بالهنا والشفا[/b]   الخميس فبراير 18, 2010 6:13 am

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
الصلاه والسلام على سيدنا محمدوعلى اله وصحبه وسلم
الى اختي في الله/جمانه
ماشاء الله على الاكله ديه واتمنى ان تقرأها سيدات كتير لان السمك فعلا اكله جميله ومميزه بس احنا سعات بنحطها في المناسبات ومش عارف ليه مش بنواظب على اكلها والسمك مش غالي .
واتمنى اشوف اكلات تانيه ويا ريت تكون خفيه في عملها مش ممكن نتعلم بدل اللي بنعمله في نفسنا في الغربه ديه
ربنا يوفقك ويزيدك وتفدينا اكتر
والله الموفق
أخوكي في الله
م/أشرف صالح
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
[b]سمك بالباذنجان بالهنا والشفا[/b]
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
أدنـــدان :: 
زهرات أدندان
 ::  المطبخ
-
انتقل الى: