أدنـــدان
عزيزى الزائر
اهلا ومرحبا بك فى منتدى ادندان ونتمنى بان تقضى معنا وقتا طيبا واملنا بان تكون عضوا بالمنتدى بالتسجيل والمشاركة معنا فى الرقى بالمجتمع الادندانى

أدنـــدان

منتدى قرية أدندان
 
الرئيسيةالرئيسيةالتسجيلدخول

..... ليس كل رأى ينشر بالمنتدى هو رأى ادارة المنتدى او رابطة شباب ادندان بل هو رأى كاتبها

منتدى ادندان
منتدى قرية ادندان لكل ابناء ادندان
المتواجدون الآن ؟
ككل هناك 1 عُضو حالياً في هذا المنتدى :: 0 عضو مُسجل, 0 عُضو مُختفي و 1 زائر

لا أحد

أكبر عدد للأعضاء المتواجدين في هذا المنتدى في نفس الوقت كان 29 بتاريخ الأحد يونيو 17, 2012 5:21 pm
المواضيع الأخيرة
» كيكة التمر
الخميس أكتوبر 05, 2017 2:56 pm من طرف بنت ادندان

» اثار النوبة
الإثنين فبراير 29, 2016 9:03 pm من طرف hamdyhassan

» ندوة عادات الزواج
الإثنين يناير 11, 2016 1:01 am من طرف hamdyhassan

» حوار صريح مع العمدة عبد الله شفا
الخميس ديسمبر 24, 2015 9:01 am من طرف هيثم عبد الغفور

» ازمة الكحلي
الخميس ديسمبر 24, 2015 8:57 am من طرف هيثم عبد الغفور

» منتدى ادندان وعامان من الاحلام
الأربعاء أغسطس 26, 2015 11:29 am من طرف Hamdi Gafar

» شعراء من النوبة
الخميس يوليو 23, 2015 12:52 pm من طرف hamdyhassan

» فاين انتم
الجمعة يونيو 05, 2015 10:18 am من طرف hamdyhassan

» الام المثالية لادندانيه 2015
الأحد مارس 29, 2015 7:58 am من طرف hamdyhassan


شاطر | 
 

 طريقه المهلبيه بالفرن

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
بنت النوبه

avatar

انثى
عدد المساهمات : 28
تاريخ التسجيل : 01/09/2009
العمر : 25

مُساهمةموضوع: طريقه المهلبيه بالفرن   الأربعاء سبتمبر 02, 2009 3:29 pm

المهلبيه فى الفرن
المقادير
4كوب لبن
2معلقه كبيره نشا
6معلقه كبيره سكر
1معلقه صغيره فانيليا او ماء ورد
مكسرات مفريه
الطريقه
يفكك النشا فى قليل من اللبن البارد
يحلى باقى اللبن ويرفع على النار حتى يغلى ثم يضاف النشا المذاب مع التقليب السريع بالمضرب
يرفع الخليط السابق على النار فى حله من النحاس مستديره الجوانب يغلى مع التقليب المستمر لمده 5\\7 دقائق حتى ينضج النشا وتضاف الفانيليا او ماء الورد
تصب فى فرن ويرش على سطحها قليل من السكر البودرة وقطعه من السمن وتوضع فى الفرن حتى يحمر الوجه ثم تترك لتبرد ويرش فوق الوجه المكسرات المفريه وتقدم
وبالهناء وبالشفاء
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
علياء النوبية



انثى
عدد المساهمات : 44
تاريخ التسجيل : 10/07/2009
العمر : 27

مُساهمةموضوع: رد: طريقه المهلبيه بالفرن   الخميس سبتمبر 03, 2009 4:57 pm

ياناس انا صايمه والحلو ده بعد الفطار مش دلوقتى وانا متشكر لك يابنت النوبه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
mr_beshary



ذكر
عدد المساهمات : 163
تاريخ التسجيل : 15/07/2009

مُساهمةموضوع: رد: طريقه المهلبيه بالفرن   الأربعاء فبراير 17, 2010 11:45 pm

بنت النوبه كتب:
المهلبيه فى الفرن
المقادير
4كوب لبن
2معلقه كبيره نشا
6معلقه كبيره سكر
1معلقه صغيره فانيليا او ماء ورد
مكسرات مفريه
الطريقه
يفكك النشا فى قليل من اللبن البارد
يحلى باقى اللبن ويرفع على النار حتى يغلى ثم يضاف النشا المذاب مع التقليب السريع بالمضرب
يرفع الخليط السابق على النار فى حله من النحاس مستديره الجوانب يغلى مع التقليب المستمر لمده 5\\7 دقائق حتى ينضج النشا وتضاف الفانيليا او ماء الورد
تصب فى فرن ويرش على سطحها قليل من السكر البودرة وقطعه من السمن وتوضع فى الفرن حتى يحمر الوجه ثم تترك لتبرد ويرش فوق الوجه المكسرات المفريه وتقدم
وبالهناء وبالشفاء



شكرا ليكم اعضاء المنتدى الكرام على هذه الأضافات فأنها بصراحة اكلة جميلة جدا و سهلة اقوي وممكن نعملها
مع الأضافات الجميلة ... مثل قطع المنجه عليها + قطع القشطة عليها + قطع بسبوسه + قطع الفرولة عليها + ثلاث معلاق عسل
لتحصلوا على منتج يباع في القاهرة -- اسمه القنبلة جميل جدا
و شكرا بجد
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ashraf saleh

avatar

ذكر
عدد المساهمات : 303
تاريخ التسجيل : 29/01/2010
العمر : 36

مُساهمةموضوع: رد: طريقه المهلبيه بالفرن   الخميس فبراير 18, 2010 6:24 am

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
الصلاه والسلام على سيدنا محمدوعلى اله وصحبه وسلم
الى اختي في الله/بنت النوبه
زادكم الله من علمه وافدك وافدتينا
ويا اخواتي انتوا كده شوقتوني للاكل المصري والحجات المفتقدينها بجد ويا رب نشوف اكلات اكتر
والله الموفق
أخوكي في الله/أشرف صالح
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقه المهلبيه بالفرن
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
أدنـــدان :: 
زهرات أدندان
 ::  المطبخ
-
انتقل الى: